Coruptie in Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) si in lumea oamenilor de stiinta

Coruptie in Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) si in lumea oamenilor de stiinta

 

dupa un articol aparut in renumitul jurnal italian „La Repubblica“ http://www.repubblica.it/2009/11/sezioni/cronaca/nuova-influenza-7/virus-raffreddore/virus-raffreddore.html

 

Popularul jurnal italian „La Repubblica“ a facut un bilant al gripei porcine, intr-un articol aparut recent (14 decembrie 2009), bilant din care OMS, industria farma si o parte a cercetatorilor sub conducerea virologului Albert Osterhaus (smecherul olandez despre care am mai relatat in www.quibono.net) ies „sifonate“ rau de tot. Autorii articolului se intreba nu numai daca virusul H1N1 nu este in realitate decat doar o simpla raceala, dar mai si constata pe deasupra, ca afacerea cu gripa porceasaă plezneşte de sanatate. Doar foarte putine cazuri mortale (si acelea la persoane cu multiple afectiuni cronice anterioare), in schimb „intreprinzatorii“ vor sarbatorii in primul an al H1N1 un buget de toată admiratia, caci in ciuda blandei gripe au realizat contracte exceptionale in valoare de peste 6 miliarde de Euro.

Rolul jucat de concernele farma, de autoritatile de supraveghere a sanatatii si de oamenii de stiinta pare a fi foarte suspect. O combinatie reusita intre vaccinuri si panica indusa a creat o „actiune preventiva“ care produce deja miliarde, scrie „La Repubblica“. Organizatia Mondiala a Sanatatii, care fiind „constransa“ benevol de catre mafia cercetatorilor virologi condusa de Osterhaus, a declarat o „alarma de pandemie“, se vede nevoita la ora actuala sa declanseze o ancheta interna (Qui bono?) pentru a stabili conflictele de interese ale consilierilor ei. Adica, hotul cauta vinovatul pentru furt, nu? Ca urmare a nenumarate interviuri cu medici, reprezentanti ai concernelor farma, cercetatori si politicieni, „La Repubblica“ ajunge la concluzia ca: „numarul victimelor acestui groaznic virus-ucigas este cu mult mai mic decat numarul victimelor facute anual de gripele sezoniere (in Germania in fiecare an, in medie circa 15.000 de persoane). Asadar, virusul ucigas este in fapt unul foarte bland, dar in schimb afacerea cu sanatatea este foarte agresiva. Iar beneficiarii sunt "producatorii de vaccinuri, dar si cei de preparate anti-gripale, sau de masti de protectie pentru respiratie“.

Pana mai acum cativa ani, specialistii in pandemii pareau a fi o specie pe cale de disparitie, deoarece in tarile dezvoltate epidemiile nu prea se mai aratau pe nicaieri. Iar tarile sarace oricum nu dispuneau de suficiente resurse financiare bune de „muls“. Si pentru ca sa nu dispara asa mandrete de exemplare din fauna si flora umanitatii, incepand de prin anul 2000 ne-am trezit cu tot felul de molime si pandemii inexistente. (Chestia asta imi aminteste de aparitia virusului HIV, inventat de cercetarea americana din domeniul cancerului, exact in momentul in care devenise evident ca aceasta nu obtinuse nici un rezultat notabil in “razboiul contra canerului”, iar guvernul american decisese taierea subventiilor).

Asa ca astazi, multumită gripei si amenintarii „bioterorismului“ international, a devenit din nou necesara investirea de fonduri porcesc-ingrasate in cercetarea gripei si nu numai. Incepand cu Septembrie, cand OMS a instaurat starea de pandemie, productia mondiala de vaccinuri s-a dublat. Guvernele prostite (sau mituite?) semneaza contracte „in alb“ cu concernele farma si platesc vaccinuri in avans, desigur din banii contribuabililor si platitorilor de taxe, vaccinuri care nici macar nu sunt controlate si aprobate! Doar concernul englez GlaxoSmithKline a vandut in cateva zile, in 22 de tari, 440 de milioane de doze de Pandemrix, la 5 Lire sterline bucata, ceea ce a adus dintr-un sut 3 miliarde de Euro in casa concernului! Si concernul elveţian La Roche a realizat in scurt timp 2 miliarde de Euro din vanzarea „porcariei“ de Tamiflu. (Cum se poate asa ceva fara mita si coruptie, cand după gripa aviara toata lumea stie că Tamiflu nu este bun nici macar contra raţelor impaiate?).

Si concernele Novartis, Sanofi, Baxter si Astra Zeneca au realizat incasari record in doar cateva luni. Iar aceasta este doar o parte din „maretele“ afaceri cu gripa porcilor: vanzarile de gel dezinfectant pentru maini au crescut cu 50% iar vanzarea de masti de protectie a cailor respiratorii a explodat pur si simplu. Desi ambele „metode preventive“ nu impiedica absolut de loc raspandirea virusului gripal. Si nici naivitatea omului neinformat. Pe deasupra aspirine si tot felul de alte preparate exotice. Fabricile lucreaza 24 de ore pe zi (şi noapte) timp de 7 zile pe saptamana, pentru a face fata cererilor de remedii contra isteriei gripale.

La data de 21 August 2009 guvernul italian a semnat o intelegere asupra livrarii unui produs care nu avea inca aprobarea de desfacere pe piata, intelegere care prevedea niste clauze speciale. La pagina 10 a acestei întelegeri-contract, producatorul elvetian este scutit de orice responsabilitate pentru efentualele efecte secundare si daune aduse sanatatii celor vaccinati. Toate riscurile precum si consecintele financiare erau preluate de catre cetatenii italieni (pe care cred ca nici naiba nu i-a intrebat daca sunt sau nu de acord). Consecintele „pandemiei“ ii loveste deci si pe cei care nu s-au vaccinat, caci despagubirile pentru daunele aduse sanatatii sunt platite din banii nostri, ai tuturor! (Cineva imi spunea, un pic cam prea mandru, ca macar noi romanii ne-am facut singuri vaccinul, la „Cantacuzino“! Eroare. Caci atat tulpina virala noua, cat si mare parte a componentelor, reteta de fabricatie cat si testele pentru detectarea gripei porcaresti, precum si multe alte elemente se afla sub diferite patente pe care „Cantacuzino“ nu le detine, si in consecinta trebuie sa plateasca pentru ele. Si din banii cui? Şi Qui bono?)

OMS a modificat hoteste, pe furis, definitia pandemiei, si asta fara vreo motivare sau justificare. Pana nu demult pentru declansarea unei pandemii se lua in calcul numarul de decese. Mai nou se iau in calul numarul de imbolnaviri, adica de guturaiuri si stranuturi. Pe de alta parte excrocul Albert Osterhaus, raspunzator in cadrul OMS cu liniile directoare pentru prescrierea vaccinurilor, are nenumărate „colaborari“ cu diferite concerne farma. La fel ca si alti alţi doi colegi de-ai lui, tot olandezi, Hayden si Monto, care sunt si ei consilieri la OMS si in acelasi timp prezenti pe statele de plata ale lui La Roche şi GSK. (vezi intregul articol din „La Repubblica“ in original in italiana, la linkul de la inceputul prezentului articolului). Iar virologul german Klaus Stöhr, coleg de excrocherii cu Osterhaus pe vremea SARS si a gripei aviare, dupa ce a intrat in colimatorul colegilor de la OMS, si-a luat jucariile si s-a mutat la... Novartis. Are grija mamica lui de el, nu? Adica tocmai la concernul care a tras teapa guvernului italian! Desi foarte multi se indoiesc ca politicienii italieni sunt chiar atat de prosti sa se lase fraieriti în halul asta, fara sa obtina nimic in schimb. Mai degrab s-au lasat mituiti!

Iar cazuri similare (practic copiate la indigo) exista in Germania, Austria, Anglia, Olanda, Suedia, Franta, Elvetia si USA. Si credeti oare ca la noi in Romania nu? C-om fi noi mai cu mot! Sa nu uitam ca 40% din castigul concernelor farma este reinvestit in "Public Relations", ceea ce din totalul de 40 de miliarde Euro beneficiu pana an prezent, reprezintă 16 miliarde de Euro. Enorm!!! Dar sunt bani bine investiti, in pandemia de la anul, cea de gripa ovina! Sau bovina?

Se strânge latul, Domnilor!

Lumea nu-i proasta! Poti sa-i minti o vreme, pe unii, dar nu-i poti minti tot timpul, pe toti! Vaccinarile contra H1N1 au fost practic peste tot, pana acum cel putin, un „Chix“ monumental. In Germania cel putin, in ultimele 3 saptamani din sezonul “gripal epidemic mortal total” nu am mai auzit nimic vorbindu-se despre gripa porcilor. Si desigur, foarte putini s-au lasat trasi in teapa. Dar vaccinurile au fost cumparate, deci platite. La anul vor ajunge in lada de gunoi, iar poporul german va trebui sa mai stranga o gaura la curea, pentru a recupera din banii aruncati pe fereastra. Doar ca germanii au totuşi o altă situatie financiara decat romanii! La noi nu cred ca mai sunt “gauri la curea” disponibile!

Au aparut, si continua din ce in ce mai tare sa se faca auzite, opiniile critice la adresa OMS, concernelor farma si politicienilor „gripati“ la cap si strănutati prin buzunare. La noi, printre altii Domnul Profesor Dr.Petru Calistru (toata stima si respectul pentru atitudine şsi curaj, va multumim) il pune la punct pe Streinu cu Cercel (vezi articolul în:http://nuvaccinurilor.blogspot.com/ ).

In Germania, doctorul si parlamentarul SPD Wolfgang Wodarg afirma direct si clar intr-un interviu cu MDR INFO: „Sunt convins ca OMS este corupta! S-a lasat atat de mult influentata de industria farmaceutica, incat nu poate fi altfel. Legaturile corupte dintre oamenii de stiinta si OMS trebuiesc scoase la lumina!“ Partidele de la guvernare din Germania nu scot deocamdata nici un grohait gripat, caci este evidenta suspiciunea de a fi fost finantate (in alegerile care au avut loc in Germania la sfarsitul lui Septembrie, ce coincidenta, Domnilor!) de catre gigantii Roche sau GSK!

Mana lunga a concernelor farma s-a intins si pana in Polonia, unde ministra sănătăţii, Ewa Kupacz, care s-a opus excrocheriei gripale (unul dintre primii politicieni care au avut curajul de a nu accepta porcaria gripala), a fost data in judecata de parlamentarul (finantat din umbră) Kochanowski, pentru ca a refuzat dreptul la vaccinare poporului polonez. Popor care oricum n-avea de gand sa se lase tepuit.

Iar ziarul german „Tagesspiegel“ din 16.12. 2009, (vezi sursa in germana sub linkul http://www.tagesspiegel.de/politik/international/Schweinegrippe-Europarat;art123,2976433 ) ne anunta că acelasi Wolfgang Wogard (medic si epidemiolog), care este (inca) seful comisiei de control asupra sanatatii in Parlamentul European, a introdus cererea de a se analiza si cerceta in Consiliul European porcaria gripei porcesti. In argumentatia (aprobata in unanimitate) Comisiei de sanatate condusa de Wodarg se spune printre altele ca gripa poceasca este „unul dintre cele mai mari scandaluri ale ultimei sute de ani!“ In continuare, in cererea pentru dezbatere in plen indrodusa in unanimitate de către Comisia pentru sanatate se mai mentioneaza ca „milioane de oameni au fost pusi inutil in fata riscului de a se imbolnavi si suferi ireparabile daune de sanatate ca urmare a folosirii unor vaccinuri insuficient testate si verificate.“

Si toate astea pentru o banala raceala de sezon! Si mai grav este ca producatorii de vaccinuri au realizat castiguri imense, prin panica inscenata, pe seama banilor publici si ai cetatenilor.

„Intaritorii noi, folositi in vaccinuri, nu sunt cercetati si cunoscuti indeajuns, existand pericolul aparitiei paraliziilor si a altor boli grave.“ In mod deosebit trebuie sa se ocupe Consiliul European si cu rolul jucat de OMS, care a schimbat criteriile de declansare a unei pandemii, dupa propria pofta, facand astfel posibila declararea pandemiei, crearea artificial a starii de panica si obligand indirect guvernele multor tari sa faca contracte cu producatorii de vaccinuri. „Deoarece OMS nu poate fi controlata prin Parlamentul European, doar guvernele diferitelor tari pot cere suportarea consecintelor acestei foarte dubioase afaceri a OMS. Nu se poate concepe ca definitia pandemiei sa fie schimbata dupa „cum sufla vantul“ de catre OMS, in interesul industriei farmaceutice. Mult prea multe persoane de decizie din OMS provin din zona industriei farmaceutice!“

Wodarg a cerut de asemenea si cercetarea rolului jucat de Institutele Paul-Ehrlich si Robert Koch, care sunt raspunzatoare in Germania pentru declansarea starii de pandemie si a vaccinarii populatiei. Au mai existat si in trecut controale efectuate de comisiile europene, care au starnit nori de praf, cum ar fi de exemplu cel provocat de concluziile comisiei conduse de elvetianul Dick Marty in 2005, care a scos la lumina rolul jucat de CIA in Romania si Polonia in privita inchisorilor pentru detinutii arestati in Afganistan.

Nu ne ramane decat sa speram ca si de aceasta data se va face lumina. Dar insusi faptul ca o astfel de cerere a fost acceptata iar in Ianuarie urmeza sa inceapa lucrarile respective in plen, este o palma zdravana peste ratul porcesc al afacerilor necurate cu sanatatea noastra!Si mai ales nu ne ramane decat sa NU NE MAI LASAM FRAIERITI!

 

                                                                           Traducere şi adaptare: Qui bono


8314 Views

Kommentar veröffentlichenKommentar abschicken...