Corupţia din medicina germană

Medicii germani încasează până la 800 de Euro pe cap de pacient trimis unei clinici

Articol din „BILD“ scris de Angi Baldauf şi Jan Meyer – 05.09.2009

 

    Clinicile plătesc premii medicilor care le furnizează pacienţi. Iar medicii primesc premii pe „cap de pacient“ furnizat unei clinici. În timp ce Camera Medicilor germani vorbeşte de spre „cazuri izolate“, Procuratura germană se referă la o practică „relativ larg răspândită“.

   Doctorul Ludwig Arnold (nume schimbat) îşi închide cabinetul din alte motive, de aceea îşi permite să vorbească deschis. „Medicii cu cabinete de consultaţii cum sunt şi eu, încasează bani de la anumite clinici atunci când le trimite acestora pacienţi pentru tratamente. Astfel de lucruri le-au făcut toţi medicii. Acest sistem este practicat de peste zece ani!“

   Clinicile se luptă să obţină pacienţi care să le aducă încasări mari (deci care necesită terapii costisitoare). „Eu am primit de la clinici „procente pe pacient“, procente care se ridică până la 10% din costurile operaţiei respective“. Cel mai bine câştigă urologii, deoarece operaţiile urologice durează mult timp, şi aduc astfel mulţi bani, în comparaţie cu o operaţie la ochi, care se poate face şi ambulatoriu. Sumele încasate variază între 70 de Euro pentru intervenţii minore până la 800 de Euro pentru pacienţii cu operaţii complicate. Sumele respective sunt plătite sub termenul generic de „ pauşal de observaţie“, iar sistemul funcţionează în mod regulat, căci nimeni nu poate dovedi ceva.

   Doctorul Arnold vorbeşte despre „mafia medicală“ în spitale şi clinici. Există chiar şi contracte pe „număr de pacienţi“ încheiate cu mii de cabinete medicale. El însuşi nu a trimis pe nimeni la operaţie care nu avea absolută nevoie de aşa ceva. Dacă şi alţi medici procedează la fel, sau unii recomandă operaţii şi în cazurile în care nu este nevoie neapărat de aşa ceva, Dr. Arnold nu poate spune. „“Dar aşa ceva ar fi posibil!“ declară doctorul nostru în final. Firmele farmaceutice implicate în cercetare au dat alarma! Joachim Conrad, seful firmei DiaPat spune: „Din cauza premiilor plătite pentru furnizarea de pacienţi, deseori se efectuează operaţii acolo unde nu este cazul. În acest fel, inovaţiile şi terapiile noi nu mai au „loc“ în medicina modernă!“

   Reprezentanţi ai asociaţiilor de medici şi ai clinicilor s-au întâlnit ieri în Berlin în cadrul unei şedinţe de „criză“. Rudolf Köster, preşedintele DKG spunea că „premiile pe cap de pacient” nu sunt cazuri singulare. Iar procurorul Alexander Badle consideră că „premiile” sunt o metodă larg răspândită, iar cercetările asupra acestor cazuri sunt la ordinea zilei. Alexander Badle mai făcea menţiunea că este „...uimit să constate că la foarte mulţi medici lipseşte conştiinţa faptului că ceea ce fac este ilegal!” Mai ales radiologii au tendinţa de a „radia” câţi mai mulţi pacienţi, mai spunea Badle, care lucrează la Procuratura generală din Frankfurt, în cadrul grupului de cercetări „Înşelăciune şi corupţie în domeniul sănătăţii”.

    Desigur, asociaţiile medicilor au respins acuzaţiile, aruncând vina pe spitale pentru „încercarea de corupere a corpului medical”. Nici nu era de aşteptat altceva, nu? Adică, vinovată este comercializarea crescândă a sistemului medical, precum şi  „zona cenuşie” din cadrul legislaţiei existente.Dar medicii în nici un caz. Ei au doar halatele albe, nu? Şi totuşi pacienţii sunt scoşi  „la licitaţie” de către medici!

     Din păcate legislaţia germană nu conţine (încă) legi clare în legătură cu „mituirea” medicilor, lucru pe care din ce în ce mai mulţi politicieni, experţi dar şi simpli cetăţeni îl solicită ca fiind necesar.

     Procuratura însă face cercetări în cazul a 480 de medici! (20.07.2009-BILD). Acuzaţia: înşelăciune şi necinste. Nu numai „premiile pe pacient” oferite de clinici fac obiectul cercetărilor procuraturii. Un nou scandal a izbucnit în Germania ca urmare a descoperirii metodelor prin care concernele farma încearcă să-şi vândă otrăvurile chimice. Uneori sunt preluate de către acestea costurile pentru o asistentă medicală sau cele pentru leasingul unei maşini pentru soţia medicului!

   Astfel, pentru a prescrie un anumit medicament, medicul primeşte cadouri din partea firmei producătoare! Procuratorul şef Robert Deller (Aachen) spune: „Nu pot exclude faptul că acest număr de cazuri (480) va creşte considerabil în viitor!”

   Concret în prezent este cercetată firma Trommsdorff din Aachen, care produce printre altele medicamentul contra hipertensiunii „Emestar”. Timp de ani de zile (conform magazinului „Spiegel”) Trommsdorff a făcut cadouri medicilor care prescriau preparatul respectiv pacienţilor. Valoarea cadourilor: până la 1.500 de Euro, uneori chiar şi mai mult!

   Totul se desfăşura „cu sistem”. Într-un formular, medicul trebuia să bifeze, ce cadouri dorea, în funcţie de numărul de pacienţi „îndopaţi” cu Emestar:

-       pentru 5 pacienţi, un televizor cu plasma sau un iPod;

-       pentru 7 pacienţi un DVD-Recorder

-       pentru 12 pacienţi un automat de cafea Jura

-       pentru 14 pacienţi un sistem de navigaţie Tom Tom Go

-       pentru 18 pacienţi medicul putea opta între un laptop, un Beamer şi un computer cu imprimantă.

   Asta doar aşa, ca să ştim şi noi, la cîte înghiţim, cu ce se aleg medicii.

   La sfârşitul lui Iunie procuratura din Ulm a emis acuzaţii contra a doi medici care au prescris pacienţilor medicamente de la firma Ratiofarm în schimbul unor procente, deci beneficii materiale. În total numărul cazurilor de medici care sunt cercetaţi sub diferite acuzaţii se ridică în Germania la 2800.

   Politicienii sunt uimiţi şi stupefiaţi (probabil pentru că ei primeau mai puţine cadouri). „Metodele concernelor farma trebuiesc pedepsite” spunea expertul pe probleme medicale de la SPD, Karl Lauterbach. „Astfel de lucruri subminează încrederea dintre pacient şi medic.” (Cine mai era atât de naiv încât să aibe o astfel de "încredere”?). Pacienţilor le sunt deseori prescrise medicamente care nu sunt cele mai bune pentru ei, dar care aduc cele mai mari profituri pentru medic!

   Şi Thomas Volk de la CDU (partidul de guvernământ din Germania) spunea: „Nu este admisibil ca pacienţii să-şi facă astfel de probleme, în legătură cu faptul că medicamentele prescrise lor sunt bune, sau că de fapt medicul stă mai mult cu gândul la televizorul sau iPod–ul pe care îl va primi cadou.”

   Desigur, medicii şi industria farma se apără. Angelika Haus declara: „Noi medicii, nu avem nevoie să devenim cai la căruţa concernelor farma!” Serios? Dar de televizoare aveţi nevoie, nu?

    Pe de altă parte, Doamna Angelika Haus nu ne spune cum se face că medicii preascriu în Germania prea multe medicamente, mai ales copiilor şi bătrânilor, aşa cum rezultă din cercetările întreprinse de magazinul „BILD” (30.06.2009 articol de Hanno Kautz). Copiilor li se prescrie mult prea des antibiotice (care nu ajută în cazul infecţiilor virale, dar distrug bacteriile „bune” din organism) precum şi prea multe medicamente contra aşa-numitului sindrom de deficienţă a atenţiei şi de hiperactivitate (ADHS). În schimb terapiile comportamentale nu sunt aproape de loc luate în calcul. Nu aduc iPod-uri pentru medici.

   Şi persoanelor în vârstă li se prescriu deseori mult prea multe medicamente. circa o treime dintre bătrâni primesc 9 sau chiar mai multe medicamente simultan în terapii de durată. Ori, "efectele secundare, deci nedorite, constituie o problemă principală a îngrijirii bătrânilor” spun evaluatorii. Tot aceştia cer o publicare a efectelor nedorite ale medicamentelor, care cel mai adesea nu sunt cunoscute pacienţilor în vârstă. Calculele făcute estimează că numărul persoanelor care vor avea nevoie de îngrijire permanentă va creşte de la 2,3 milioane în prezent la peste 4,35 de milioane în anul 2050 (pentru Germania). Simultan se observă o scădere continuă a numărului de medici de familie. Ferdinand Gerlach, expert pe probleme de sănătate spune: „Meseria nu mai este atractivă, fiind prost plătită şi prea stresantă!” (Cred şi eu, cu procuratura pe cap....)

   Multe medicamente nu sunt destinate copiilor, şi totuşi le sunt prescrise (12-05.2009-BILD). Rezultatul? Efecte nedorite puternice, daune aduse organismului, punerea vieţii copilului în pericol! În total, 16% dintre medicamentele prescrise copiilor şi tinerilor, nu au aprobarea de a fi folosite la această categorie de vârstă, şi totuşi sunt prescrise, se relatează în magazinul „Healthy Living“ în ultima sa ediţie. Cel mai grav stau lucrurile în cazul noilor-născuţi! În total, 60% dintre medicamentele folosite pentru aceştia nu sunt destinate lor! La sugarii ceva mai în vârstă procentul se ridică la 20%. Profesorul Hannsjörg Seyberth declară: „Unele antibiotice au provocat moartea prin blocarea sistemului circulator la copii mici, iar în cazul altor medicamente pot apare crampe sau paralizii respiratorii. Pe deasupra, consecinţele ulterioare, în timp, nu pot fi prevăzute.“

   Medicamentele contra afecţiunilor cadiace sau cancerului nu sunt practic niciodată testate preliminar pe categoria de vârsă a copiilor mici. Dar şi în cadrul multor medicamente contra astmei lipsesc astfel de studii. Este vorba în total de circa 300 de medicamente aflate în prezent pe piaţă!

    Doar în anul 2007 procuratura germană a înregistrat 3837 de cazuri de „calcule false“ în domeniul sănătăţii! Daunele totale se ridică la 31,6 milioane de Euro! Dana Michels, şefa secţiei de verificare a „calculelor şi costurilor“ de la Asigurările de sănătate KKH (două milioane de asiguraţi) spune: „Consider că aceste cazuri, cunoscute, sunt doar vârful eisbergului. Există o cifră mult mai mare „în umbră“, încă necunoscută.“ Din 2002 şi pînă în prezent KKH a desocperit 7500 de cazuri de calculaţii incorecte. „Sistemul funcţionează în parte exact ca cel mafiot. Înţelegeri secrete, bani în plic şi un zid al tăcerii!“ remarcă Dana Michels. Cel mai adesesa se „încasează“ astfel:

-       reţete fictive: pe care pacienţii nici nu le primesc. Aceste reţete sunt date unui farmacist de înceredere (prieten), care le introduce în calcul, iar banii sunt împărţiţi pe din două. Michels spune: „Prejudiciile sunt enorme, deoarece îndeobşte este vorba despre medicamente foarte scumpe, de ex. pentru AIDS, cancer sau hemofilie.” Într-un caz din Bavaria, un medic şi doi farmacişti au încasat ilegal milioane de Euro.

-       studii fictive: conernele farma plătesc cash medicilor, îi invită la diverse călătorii turistice sau în ademenesc cu cadouri valoroase (iPhone, computere, etc.) în cazul în care pacienţii vor primi doar medicamentele firmei respective. Toată excroceria este ascunsă sub titlul de „studiu de folosinţă” pentru un medicament anume.

-       medicina ieftină: medicii stomatologi lucrează împreună cu laboratoare tehnice care procură materialul dentar ieftin din străinătate (Polonia, China, etc.). calculele sunt facute însă la preţurile şi standardele din Germania. Afacerea se desfăşoară de asemenea cash.

-       kickback (plata înapoi): medicii trimit pacienţii la anumiţi furnizori de servicii (producători de proteze, magazine pentru aparate acustice, etc.) şi primesc pentru fiecare „client” o sumă cash sau alte favoruri.

-       fizioterapeuţii: introduc în calcule servicii pe care nu le-au prestat. Michels spune: "Într-un caz o fizioterapeută a scris şi calculat reţete complect fictiv.”

-       Doctor-Hopping: pacienţii simulează boli inexistente şi primesc reţete de la medici (oare cât de competenţi sunt astfel de medici care pot fi păcăliţi de pacienţi?) pentru medicamente scumpe, pe care le preschibmă apoi la un farmacist anume (prieten) contra unor alte produse (de exemplu cosmetice). Michaels spune: „Am descoperit cazuri în care farmacistul ţinea la zi adevărate conturi pentru anumiţi pacienţi.”

 

Comentariu Qui bono: Deci, dacă lucrurile stau astfel în Germania anului 2009, oare cum stau în Romania? Excroci sunt şi aici în Germania, destui. Şi vă spun asta după o experienţă de viaţă de 22 de ani în această ţară.

   Doar că sistemul judiciar, social, de asigurări de sănătate, etc. este mult mai bine pus la punct decât în Romania, lucru bine ştiut. Şi totuşi .... Atunci ne putem întrucâtva închipui cam cum merg lucrurile în Romania. De aceea am ţinut să vă prezint aceste „realităţi germane”, pentru a putea face o comparaţie cu ceea ce se întâmplă la noi.

   Iar pentru cei care au afirmat că quibono.net aruncă cu noroi în medici, încă o dată afirm aici, nu www.quibono.net face acest lucru, pentru că nu are nevoie să-şi dea atâta oboseală.

   Medicii se împroaşcă singuri cu noroi. Quibono le pune doar o oglindă a adevărului în faţă, pentru a se putea vedea aşa cum sunt, mulţi dintre ei.

 

           Selectarea, traducerea, adaptarea şi complimentele pentru camy din partea lui

                                                                                                            Qui bono

   Să ne gândim un pic la medicul Stew Burger. A scris o serie de cărţi de succes despre sănătate: „Veşnic tânăr“, „20 de ani mai tânăr în 20 de săptămâni“, etc. Da, şi a murit la 40 de ani! Tragic. Vreţi să-i urmaţi sfaturile? A murit de cardomiopatie, şi ştiţi de fapt ce este aceasta? Deficit de selen! Aceaşi afecţiune poate apărea şi la animale. Şi ştiţi ce face fermierul? Injectează selen în alimentele animalelor. Iar Dr. Burger, care a scris 5 cărţi despre nutriţie, a murit la 40 de ani ca urmare a unei nutriţii defectuoase. Nici el nu-şi aruncase banii la closet sub formă de urină. În schimb medicina alopată are o soluţie pentru cardiomiopatie: transplantul de inimă, care costă 750.000 de dolari!

    Un alt caz, cel al Dr. Gayle Clatch, chirurgă şef al clinicii cardiologice din West St. Louis. Şi ea a decedat ca urmare a unui infarct cardiac.

    Vă mai amintiţi de sindromul Pica? Dependenţa de dulciuri? Şi fermierii cunosc această boală, căci ea apare şi la animale. de exemplu, vacile care au un deficit de minerale ca urmare a mulsului, încep să roadă pietre sau oase vechi de pe câmp. iar fermierul ştie că acesta este un semn de deficit de minerale. Şi la femeile gravide este la fel. Brusc, în mijlocul nopţii , viitoarea mămică se trezeşte cu nevoia imperioasă de a mânca îngheţată cu castraveţi muraţi. Ceea ce indică o nevoie accentuată de substanţe vitale.

   Un pre-stadiu al unui deficit de selen sunt petele maronii (petele „de ficat“ sau „de bătrâneţe“), respectiv o deteriorare cauzată de radicalii liberi. Ceea ce înseamnă ca trebuie să complectaţi suplimentar cu selen. După vreo 4-6 luni veţi observa că aceste pete încep să dispară. Şi asta nu numai în exterior, dar şi în interior, la ficat, inimă sau rinichi. Şi chiar şi creer.

   Şi câţi dintre Dumneavoastră au o glicemie prea mică? Să zicem 10%. Este un semn tipic pentru deficienţă de crom şi vanadiu (acuma să nu vă apucaţi să tăiaţi bucăţele din trusa de chei de la maşină, făcute din aliaj de crom-vanadiu). Această deficienţă conduce la probleme cu zahărul, pe de o parte hipoglicemie, care netratată, duce la diabet.

   Deficitul de bor trebuie să îl aibe mai ales femeile în observaţie, căci borul ajută calciul să rămână în oase, şi astfel se preîntâmpină o osteoporoză. De asemenea borul ajută la femei în producţia de estrogen, iar la bărbaţi în cea de testosteron. Atunci când femeile au deficit de bor, apar urmările negative ale menopauzei, iar bărbaţii nu mai ştiu dacă poartă pantaloni sau rochie.
   Vă mai amintiţi, am spus că avem nevoie de 91 de substanţe vitale. Şi avem noroc, căci plantele conţin aproape toate aceste substanţe vitale. Există însă mulţi care cred că dacă manâncă cipsuri, mănâncă legume. Este puţin probabil că veţi obţine toate substanţele vitale doar din alimentaţia modernă normală. Aşa că dacă doriţi să aveţi o viaţă lungă, îngrijiţi-vă de suplimentarea alimentaţiei cu substanţe vitale.

   Cu mineralele este o altă poveste, căci ele nu pot fi sintetizate de către plante. Astfel că suplimentele minerale sunt absolut o necesitate.

   Să luăm un exemplu. Calciu. Deficitul de calciu este cauza a peste 140 de afecţiuni diferite. Osteoporoza este cunoscută de toţi. Se află pe locul 10 între maladiile grave în USA. Şi această boală este scumpă. Înlocuirea unul şold costă 35.000 de dolari, fără a mai vorbi de dureri şi de costurile pentru fizioterapia recuperatoare. La animale nu cunoaştem osteoporoza.
   Să zicem că sunteţi fermier, şi aveţi 100 de vaci şi 100 de tauri, dar nici un viţel! Oproblemă gravă. Deci îl întrebaţi pe doctor ce se întâplă. iat doctorul veterinar nu va controla vacile, ci taurii. Au osteoporoză! Cu şoldurile slabe, nu mai pot să se urce pe vaci. Deci pentru 70.000 de dolari, îţi punem şolduri noi la taur. Desicul, fermierul nostru va scoate pistolul, şi, bum, bum, va împuşca.... nu, nu veterinarul, ci taurul. La banii aştia îşi poate lua şapte tauri noi.

    Bine doctore, va întreba fermierul nostru, dar ce pot să fac ca noii tauri să nu capete şi ei osteoporoză? Cât mă costă chestia asta? Simplu, de 50 de cenţi calciu introdus în furaje, şi dispare osteoporoza.  Deci, fermiere, bei o ceaşcă de cafea mai puţin, şi ai să-ţi poţi permite aşa ceva. Acelaşi lucru este valabil şi pentru oameni.

   Mai există şi paradontoza, retragerea gingiilor. Dentistul vă va spune că dacă vreţi să preîntâmpinaţi acest lucru, trebuie să vîă spălaţi pe dinţi după fiecare masă. Dacă veţi crede aşa ceva înseamnă că îmi veţi cumpăra şi vila mea din Bucegi, cu vedere la mare. Am văzut la viaţa mea zeci de mii de animale, de la şoareci până la tigri, şi nici unul nu avea nici carii şi nici paradontoză. Ah da, şi nu aveau nici periuţă de dinţi şi nici Colgate la tub roşu. Da, sigur că le mirosea respiraţia, dar nu aveau carii. Nu avem paradontoză la animalele din ferme, căci veterinarul se îngrijeşte contra osteoporozei. Iar paradontoza este o osteoporoză a oaselor faciale. iar dacu aţi ajuns aşa de departe ca seara să vă puneţi dinţii în pahar, înseamnă că aveţi o osteoporză avansată.

   Şi uite aşa am ajuns şi la artrită. 80% din artrite sunt provocate de o osteoporoză a oaselor articulaţiilor. Medicul vă va prescrie un analgezic sau un antiinflamator (care voravea efecte foarte nefavorabile asupra ficatului). Este ca şi cum, mergând pe autostradă, vi s-ar aprinde beculeţul roşu care vă indică o pierdere de ulei la motor. Ce veţi face? Veţi tăia cablul care duce la respectivul beculeţ? Aţa cum face medicul Dumneavoastră, prescriindu-vă analgezice? Nu cred. Suferiţi de artrită, îndepărtaţi chimic durerile, şi vi se pare că totul este în ordine? deci, vă duceţi mai departe la dans, faceţi sport, fitnes, căci nu vă mai doare, dar vă veşi uza şi mai tare articulaţiile. Astfel îl veţi face şi mai bogat pe medicul Dumneavoastră căci veţi avea în curând nevoie de un nou şold. Operaţie!

   Aveţi insomnii? Medicina alopat-pasteurizată are contra acestora două metode: ori somnifere, ori barbiturice. Doar datorită unei supradozări de barbiturice mor în fiecare an în USA 10.000 de persoane. Dar este ăn ordine. Căci este unprocedeu prescris de medic. Şi avem încerdere în medici, căci ei au grije de noi, nu?

   Aveţi crampe musculare? Luaţi calciu!

   Sindromul premenstrual? Se recomandă extirparea colului uterin (mai nou sunt oareşce virusuri de vină, dar asta nu se inventase încă la vremea când avea loc respectiva conferinţă). Absolut inutil. Anual în USA se extipă 280.000 de coluri uterine. Altfel cum să poţi plăti rata la casă şi la Mercedes? Până şi American Medical Association spune că sunt inutile. Dar nu am auzit încă de un medic care să-şi fi pierdut licenţa pentru asta. Universitatea din San Diego a publicat acum trei ani un studiu care certifică faptul că problemele emoţionare în cazurile de PMS (sindrom premenstrual) se reduc la jumătate ca urmare a unei dublări a dozei zilnice de calciu.

   85% dintre americani au probleme cu coloana vertebrală. Ce se întâmplă? Osteoporoza coloanei vertebrale.Sau aveţi probleme cu o discopatie? Pe lîngă deficienţa de calciu, mai „ beneficiaţi“ şi de o deficienţă de cupru. pentru insomnii, pentru PMS, pentrucrampe musculare, pentru pietre la rinichi, pentru paradontoză, luaţi mai mult calciu. Pentru hipertensiune, luaţi mai mult calciu. Pentru artrită, luaţi mai mult calciu. Gândiţi-vă cât vă costă toate aceste boli, şi cât vă costă un supliment de calciu.

   Hipertensiune? S-au efectuat ample studii, care au costat 2 miliarde de dolari, în care probanţii au fost puş pe diete sărace în sare. rezultatul? O reducere uşoară a tensiunii în doar 0,3% din cazuri! Din 5.000 de cazuri, căci atâţia probanţi au participat la aceste studii. Rezultatul este că nu prea contează dacă mâncaţi sărat sau nu. Dar un alt studiu, tot cu 5.000 de probanţi au fost „trataţi“ cu o doză dublă de calciu faţă de cea prevăzută legal în RDA (1.700 pînă la 2.500 mg zilnic). Acest studiu a fostîntrerupt după 6 săptămâni. De ce, veţi întreba? Simplu: pentru că 85% dintre probanţi nu mai aveau hipertensiune.

   Acuma, Doamnelor şi Domnilor, v-a spus medicul că este egal câtă sare mâncaţi, dacă veţi dubla cantitatea de calciu? Cum, nu? Nu mă mir!

   Vaccinurile şi antibioticele! Deja în urmă cu 40 de ani, în 12.03.1955 scria Dr. B. Dupperat, medic la spitalul din Saint-Louis, în „Press Medical“: „Vaccinurile provoacă leucemie! Organismul trebuieşte cât mai mult timp posibil păstrat curat, iar vitalitatea sa trebuieşte menţinută prin fizioterapie. În prezent ne „procurăm“ singuri bolile, cancerele şi debilităţile ca urmare a encefalitelor, prin folosirea medicamentelor, vaccinurilor şi a abuzului chemoterapeutic. Cancerul poate fi redus la frecvenţa de îmbolnăvire de acum 30 de ani, dacă vom opri modificările din organismul nostru cauzate de medicamente, radiaţii, antibiotice şi vaccinuri“.

    Timp de 20 de ani au fost administrate vaccinuri antigripare la milioane de oameni. Vaccinuri cultivate pe ouă de găină, care erau infectate cu virusul leucemiei (care ştim acum că nu există, dar cu ceva erau precis infectate), se poate citi într-o monografie (Nr.29) care a apărut în Decembrie 1968 la Institutul Naţional pentru Cancer din USA. În textul acestei monografii se mai poate citi că: păsările fuseseră foarte timpuriu infectate cu un vaccin contra afecţiunilor pulmonare, care era contaminat cu virusul leucemiei. 

   (Astăzi se ştie destul de exact faptul că substanşele conţinute de vaccinuri provoacă o largă gamă de afecţiuni psihice, dintre care cea mai cunoscută este autismul, şi circa 20% dintre copii americani suferă în urma unor astfel de dereglări).

   Cine cunoaşte faptul că în raportul directorului general al comitetului executiv al Organizaţiei moniale a sănătăţii asupra vaccinului contra varilolei (vărsatului) din anul 1977 se confirmă următoarele: „Nimic nu confirmă faptul că vaccinul contra variolei a eliminat întradevăr boala, sau că măcar a făcut-o să bată în retragere. Toate datele duc spre concluzia că dispariţia variolei nu are nimic de a face cu vaccinul.“

   În Franţa vaccinarea contra difetriei din anul 1948 a provocat o răspândire razantă a bolii. Hector Grasset în cartea sa "Le Transformisme Medical" ne oferă interesante exemple asupra felului în care pot fi falsificate statisticile, mai ales prin tehnica comparării merelor cu perele.

    Jurnalul medical „Jama“ cercetează în numărul său din 8 Iulie 1982 o epidemie de pertussis care izbucnise în statul Meryland în 1982, şi concluziona cu cuvintele: „În ciuda faptului că 98% dintre copăii fuseseră vaccinaţi cu trei doze, cazurile de pertussis au fost foarte frecventa. 50% dintre cazuri au fost bolnavi (la pat) dimp de o săptămână sau chiar mai mult. 18% dintre copii sub un an au avut pneumonii.“

   Iar în legătură cu poliomielita, o gravă epidemie a izbucnit în anul 1970 în oraşul Niort, deşi autorităţile franceze spuseseră mai înainte că 90% dintre persoanele între 1 an şi 32 de ani fuseseră vaccinate ("Parasien Libere" din 13.12.1969).

   Însă despre rezultatele obţinute contra poliomielitei, şi nu numai, cu ajutoru dozajelor mari de vitamina C, nu s-a vorbit în nici unul dintre cele trei congrese internaţionale asupra poliomielitei care au avut loc în acei ani. Din experienţa personală ştiu că vitamina C în dozaj ridicat este eficace contra răcelilor, gripei şi a altor boli, dacă se are în vedere un dozaj corespunzător (de exemplu în cazul răcelilor de 20-30 grame pe zi). Se pare că dozajul ridicat este foarte important în eficacitatea vitamieni C.

 

                                                       Traducere şi adaptare: Qui bono