Ia neamule o ţeapă, că-i moca!

OMS admite că a lansat virusul pandemic

în populaţie prin vaccinurile „mock-up“

preluat de pe Site-ul Dr. Mercola (03 Septembrie 2009)

Ce este un vaccin mock-up?

(explicaţiile sunt luate de pe Site-ul www.emea.europe.eu/htms/human/pandemicinfluenza )

   Disponibilitatea de vaccinuri în eventualitatea apariţiei unei gripe pandemice este esenţială pentru protecţia populaţiei. Pentru a facilita aprobarea vaccinurilor, Comisia Europeană şi EMEA au lucrat împreună pentru a dezvolta un concept nou care să permită vaccinurilor-machetă să fie autorizate înainte ca o pandemie să izbucnească în mod real.

   Un vaccin-machetă (mock-up vaccine) este un vaccin care „mimează“ un viitor vaccin contra unei eventuale  pandemii în termenii compoziţiei lui, a producerii şi controlării lui. Oricum, în locul tulpinii virale a virusului viitoarei pandemii (care desigur că nu este încă cunoscut înainte de izbucnire), vaccinul-machetă conţine o tulpină de virus gripal care este cunoscut deja, care a fost selectat în acest scop şi la care populaţia este imunologic naivă (deci nu a mai fost expusă la el, nu a avut contact cu el).

   În cazul unei noi pandemii de gripă, producătorii autorizaţi ai vaccinurilor-machetă introduc în locul virusului folosit iniţial, noul virus (noua tulpină virală), putând astfel accelera producerea de vaccinuri antigripale.

   Până aici explicaţia oficială de pe Site-ul Uniunii europene, în ceea ce priveşte vaccinul mock-up. Adică, mai ca pe „româna nouă“ spus, este un vaccin moca (pe gratis, de pomană, sau cum?). Dar să lăsăm glumele pe mai târziu! Remarcaţi vă rog sublinierea de mai sus. Un virus cu care populaţia NU A MAI AVUT ÎNCĂ CONTACT. Deci faţă de care nu există imunitate formată!

    Foarte interesant aspect. Iar acuma să vedem ce părere are Dr. Mercola în această privinţă. Deci:

 

   Pe Site-ul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) se menţionează că este o procedură normală lansarea „în populaţie“ de vaccinuri mock-up care conţin virusuri pandemice, cu scopul de a o lua înaintea pandemiei reale, şi astfel a putea dispune de un vaccin într-un timp cît mai scurt posibil. O idee foarte nobilă şi generoasă!

   Problema este acuma, conform acestei idei „nobile“, în fiecare an ni se pot trage ţepe-machetă ca factor de prevedere, în vederea unei eventuale pandemii, ca cea de anul acesta, care este minunată, genială, dar lipseşte cu desăvârşire!

   În Europa câteva concerne farma au realizat studii „avansate“ folosind un aşa-zis vaccin „mock-up“. Un astfel de vaccin conţine un ingredient activ, deci un virus gripal, care nu a circulat recent în populaţiile umane, şi care mimează noutatea unui virus pandemic. Conform respectivului Site, „astfel de studii pot accelera aprobarea unui nou vaccin“.

    Pe data de 11 Iunie 2009, OMS a mărit treapta de alertă pentru gripa porcină de la 5 la 6, declanşând astfel alarma de pandemie. Acest lucru a fost posibil prin schimbarea unor criterii, prin care o pandemie este declanşată ca urmare a vitezei de răspândire a gripei, şi nu a gravităţii afecţiunii asupra populaţiei (a severităţii bolii). Clasificarea aceasta (gradul 6) permite şi o producere şi aprobare „în regim de urgenţă“ a unor vaccinuri contra pendemiei de gripă, lucru care s-a şi întâmplat în cazul gripei porcine.

   Ceea ce însă nu se prea ştie este faptul că OMS împreună cu oficialii din domeniul sănătăţii, autorităţile responsabile şi producătorii de vaccinuri, lucrează încă din 2007 – deci cu mult timp înainte de apariţia acestei „porcării gripale“ – la „explorarea unei largi game de metode în privinţa aprobării regulatorii a vaccinurilor pandemice.“

   În conformitate cu Site-ul OMS: „Căutăm soluţii pentru a scurta perioada de timp dintre declanşarea unei pandemii de gripă şi momentul în care putem asigura un vaccin eficace şi sigur contra acesteia.“ O astfel de metodă folosită în Europa este de a „conduce studii avansate“ folosind un vaccin „mock-up“ (vaccin.machetă) care conţine un ingredient activ pentru un virus de gripă care nu a circulat recent în populaţia umană.

   Când se testează astfel de vaccinuri „mock-up“, este foarte posibil ca să se lanseze un nou virus gripal în populaţie, cu scopul de a „mima noutatea unui virus pandemic“ şi de a „accelera aprobarea acestuia pentru aplicare pe piaţă.“ Oficialii guvernamentali au şi alte tricuri pentru a asigura pătrunderea mai uşoară pe piaţă a vaccinurilor testate, cum ar fi de exemplu: etichetarea unui vaccin cu o „nouă tulpină“ în loc de un vaccin „complect nou“. Ceea ce înseamnă că noul vaccin a fost construit pe tehnologia folosită pentru producerea vaccinurilor antigripale contra gripei sezoniere, iar schimbarea tulpinii cu una pandemică se face în mod similar cu schimbarea tulpinii în cazul noilor vaccinuri sezonale pentru fiecare sezon.

   În USA, producătorii de vaccinuri nu sunt obligaţi să furnizeze date suplimentare în cazul în care au deja un vaccin gripal licenţat şi doresc să folosească aceleaşi proceduri de producţie pentru vaccinul pandemic. Cu alte cuvinte, ei sunt liberi să distribuie vaccinul, şi abea ulterior să introducă datele cu privire la siguranţa lui. Acest sistem poartă numele de „fast-tracked vaccines“. Adică, mai pe româneşte, vaccinuri făcute „la repezeală“. Vă surâde ideea de a încerca pe pielea Dvs. sau a copilului Dvs. aşa ceva? Vaccinuri care nu au fost testate prin studii şi verificate? Vă place să fiţi cobai, să se facă experienţe pe sănătatea Dvs?

    Producătorul de vaccinuri GlaxoSmithKline (GSK) statutează că: „Studiile clinice vor fi limitate, din nevoia de a pune cât mai repede la dispoziţia guvernelor diferitelor ţări noile vaccinuri. Studii suplimentare vor fi solicitate şi efecuate după ce vaccinul va fi pus la dispoziţie (deci implicit după ce vă va fi administrat!)

   Iar OMS spune cam în acelaşi mod că: „Datorită timpului limitat rezultă că datele clinice, în momentul în care vaccinul pandemic va fi administrat, vor fi inevitabil foarte limitate (puţine). Studii şi testări de siguranţă şi eficacitate suplimentare vor fi făcute după ce administrarea vaccinului a fost declanşată.“

   Acuma, pentru toată lumea, fie adepţi sau potrivnici vaccinării contra gripei porcine, o întrebare:

Sunteţi dispuşi să vă asumaţi acest risc, pentru a evita un pericol care se dovedeşte, practic, a fi inexistent (gipa porcină fiind mai blîndă decât o gripă sezonieră anuală)?

   La ce vor folosii studiile ulterioare, din moment ce vaccinul a fost deja administrat? La nimic! Poate doar ca premiu de consolare!

   INFORMAŢI-VĂ, GÎNDIŢI-VĂ BINE, ŞI APOI FACEŢI AŞA CUM CREDEŢI CĂ ESTE MAI BINE PENTRU DVS! DAR CEL PUŢIN ACUMA ŞTIŢI CUM STAU LUCRURILE, AŞA CA ULTERIOR NU VĂ VEŢI MAI PUTEA PLÎNGE CĂ NU AŢI ŞTIUT!   ACUMA ŞTIŢI!!!

   Trebuie să mai ştiţi că acest vaccin nu este produs la fel ca cele dun trecut. În scopul de a accelera cultivarea virusului şi procesele de producţie, sunt folosite celule hepatice umane (din ficat) în locul ouălelor de găină. Nu se poate încă ştii dacă această metodă este mai bună sau mai proastă decât cea veche, în orice caz, metoda nu a mai fost folosită în trecut, iar după cum ştiţi, teste pe subiecţi umani nu s-au făcut încă. Vaccinaţi-vă, şi o să avem şi subiecţi umani testaţi. Gratis! Adică, moca (mock-up)!

  Deci, este un fel de ruletă rusească pe care o jucaţi cu propria voastră viaţă! (Pentru cei care nu ştiu, pe vremuri, ofiţerii ruşi, mai ales la beţie, jucau acest „joc“: lăsau în butoiul pistolului, ca cele folosite de cowboy pe vremuri, un singur glonte, închideau, învîrteau butoiul, după care puneau pistolul la tâmplă şi trăgeau. Se nimerea ca butoui să se fi oprit tocmai cu glontele în dreptul percutorului, se cînta prohodul pentru răposat! Deci o şansă din opt să mori (din câte ştiu, butoiaşul avea 8 orificii, deci pentru opt gloanţe). Chestie de fatalism rusesc îmbibat cu multă vodkă. Vă place jocul ăsta? Nu mai aveţi nevoie de pistol. Merceţi la doctor şi vă vaccinaţi. Poate scăpaţi!)

   Despre celelalte ingrediente ale vaccinului, s-a vorbit deja destul: thiomersal, squalen, aluminiu, etc. Am mai vorbit şi despre faptul că atât producătorii cît şi autorităţile nu îşi asumă nici o responsabilitate în cazul în care ceva nu merge bine. Deci în cazul în care vă îmbolnăviţi ca urmare a vaccinării. Nu veţi fi desbăgubiţi nici lăcar cu un leu vechi! Că doar vaccinul este nou, fraierul e tot ăla vechi!

   Iar despre Qui bono? Adică despre cine profită din toată povestea asta, cred că nu mai este cazul să vă spun. În orice caz, de curând OMS a anunţat că perioada „de vârf“ a pandemiei a trecut, şi că în toată lumea au existat circa 11.000 de decese datorate gripei porcine. Iar aici trebuie spus că în multe ţări (de exemplu Anglia) nici nu se mai centralizează datele asupra numărului de îmbolnăviri cu virusul A/H1N1! În timp ce doar în Germania, în anii „buni“ ca să zic aşa, decedează ca urmare agripei sezoniere circa 15.000 de persoane. Institutul Robert Koch din Berlin consideră ca fiind „gripă porcină“ orice răceală, guturai, sau strănut. Asta da pandemie! La fel ca cea din 2005 cu gripa aviară. Probabil că acuma, dacă tot avem vaccinuri d-astea „moca“, o să ne putem permite cîte o pandemie pe an. Pandemia sezonieră! Oricum, americanii anunţaseră la început circa 90.000 de posibile decese, plus 2 milioane de spitalizări. Cred că ar trebui să le-o împrumutăm pe „Mama Omida“, că la profeţii stau cam prost. Doar cu făcutul de panică şi de bani se mai descurcă întrucâtva.

   OMS continuă să definească gripa porcină ca fiind o afecţiune moderată, care în marea majoritate a cazurilor nu necesită spitalizare, sau îngrijire medicală deosebită. Necesită doar ţepe!

Sursa: http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2009/09/03/WHOAdmits-

to-Releasing-Pandemic-Virus-into-Population-via-MockUp-

 

   În consecinţă, astăzi (30.12.2009) mediiile de presă germane anunţau decizia landurilor federale de a da jumătate din vaccinuri înapoi producătorilor. Iniţial a fost achiziţionată o cantitate suficientă pentru 30% din populaţia Germaniei. Dacă jumătate din această cantitate se doreşte acuma a fi returnată producătorilor, înseamnă că cel mult 15% din populaţia Germaniei a „luat ţeapă”. Glorioasă pandemie!

   Se ridică desigur şi o serie de probleme legate de contractele încheiate anterior cu respectivele concerne farma. Aşa ca (cea de a doua ştire a zilei de azi) este că Ministerul pentru dezvoltare german, care se ocupă cu precădere de proiectele de ajutorare a ţărilor în curs de dezvoltare, a primit o solicitare din parte unor ţări sărace, cum ar fi printre altele Republica Moldova, pentru a primi „moca” vaccinuri „moca”. Ceea ce chiar s-ar putea întâmpla, căci nu prea îi văd eu pe cei de la GlaxoSmithKline sau Novartis să accepte să-şi ia ţepele înapoi. Oricum la anul nu mai sunt bune de nimic, pentru că o să ne fericească OSM cu o nouă pandemie, pandemia măgărească!

   Şi uite aşa mai învaţă omul un pic de zoologie!

 

Iată în continuare ce se poate citi pe Site-ul EMEA (din păcate doar în engleză):

http://www.emea.europa.eu/htms/human/pandemicinfluenza/mockup.htm

 

 EMEA pandemic influenza preparedness

Influenza vaccines

In the event of an outbreak of pandemic influenza, vaccines would be essential to protect the public against the disease. Normal flu vaccines, which are designed to protect against seasonal flu, are not intended to be used during a flu pandemic. Instead, special pandemic flu vaccines are developed to build up some protection against the pandemic virus in people who have not yet been exposed to it.

Until the pandemic starts, however, the strain of flu virus that will be involved is not known. Therefore, pandemic flu vaccines can only be prepared once a pandemic has started and the strain of flu virus responsible is identified.

Two types of vaccine have been developed to deal with possible future pandemics: mock-up vaccines and pre-pandemic vaccines.

Mock-up vaccines contain a strain of the influenza virus that has been specifically chosen because the population has never been exposed to it. During a pandemic, the World Health Organization formally identifies the virus strain causing the pandemic, and makes it available for vaccines to be developed. Companies are then able to use this official strain to prepare a strain suitable for fighting the pandemic that can replace the original strain in the ‘mock-up’ vaccine. Because the company has already carried out studies on the mock-up vaccine, it can predict how people will react to the vaccine when the strain causing the pandemic is included. This will shorten the time for a new vaccine to be made available to prevent the spread of the pandemic.

Pre-pandemic vaccines are intended for use before a pandemic to protect against a strain of flu that is expected to cause a future pandemic. The pre-pandemic vaccines currently available contain the influenza virus type A/H5N1 (‘bird flu’) because health experts expect this strain to cause the next influenza pandemic.

In contrast, seasonal vaccines contain virus strains that cause seasonal influenza and not pandemic influenza. Each year, the World Health Organization (WHO) makes recommendations on which flu strains should be included in vaccines for the upcoming flu season.

Pandemic influenza vaccines centrally authorised in the EU

Click on the name of each medicine in the table below to review its European public assessment report (EPAR

Vaccines developed for pandemic influenza

Mock-up vaccines

Pre-pandemic vaccines

QUESTIONS AND ANSWERS ON ‘MOCK-UP’ PANDEMIC FLU VACCINES

To prepare for a potential influenza (flu) pandemic in the European Union, the European Commission, together with the European Medicines Agency (EMEA), developed a novel European procedure in 2003. This procedure allows manufacturers to gain an authorisation for a ‘mock-up’ vaccine before a flu pandemic has occurred.

What is a flu pandemic?

A flu pandemic is a rare but recurrent event. It occurs when a new type (strain) of flu virus emerges that can spread easily from person to person. It is different from the normal ‘seasonal’ flu, because the strain is new, and because people have no protection (immunity) against it. Because of the lack of immunity, the virus can spread widely. The consequences of a flu pandemic can be serious, in terms of public health and economic costs.

Three pandemics occurred during the 20th century: ‘Spanish influenza’ in 1918, ‘Asian influenza’ in 1957 and ‘Hong Kong influenza’ in 1968.

Can flu vaccines be used during a flu pandemic?

The spread of infection during a pandemic can be controlled using a number of measures, including the use of vaccines and antiviral medicines. However, normal flu vaccines, which are prepared to protect against seasonal flu, are not effective during a flu pandemic. Instead, special pandemic flu vaccines would need to be used, in order to build up some protection against the pandemic virus in people who have not yet been exposed to it. This can help to slow down the spread of the pandemic.

Until the pandemic starts, however, the strain of flu virus that will be involved is not known. Therefore, pandemic flu vaccines can only be prepared once a pandemic has started and the strain of flu virus responsible is identified.

Is there a way to speed up the availability of pandemic flu vaccines?

Yes, there is. The new European procedure, which was established by the Commission and implemented by the EMEA, allows manufacturers to gain an authorisation for a ‘mock-up’ vaccine before a pandemic has occurred.

A mock-up pandemic influenza vaccine is a vaccine that mimics the future pandemic influenza vaccine in terms of its composition and manufacturing method. However, because the virus strain causing the pandemic is not known, the mock-up vaccine contains another flu strain instead. This is a strain that is not circulating in humans, and to which humans have not been exposed in the past. This enables the company to test its vaccine in preparation for any flu pandemic that may occur in the future, by carrying out studies with the mock-up vaccine that predict how people will react to the vaccine when the strain causing a pandemic is included.

What documentation does the company need to present to the EMEA to support an application for a mock-up vaccine?

The EMEA’s scientific committee, the Committee for Medicinal Products for Human Use (CHMP), looks at data on the methods used to make and test the mock-up vaccine, as well as the results from studies of the vaccine tested in healthy people. This information covers the immunogenicity of the vaccine (its ability to make the immune system, the body’s defence mechanism, produce antibodies against the virus strain), as well as its safety (side effects). The documentation also contains a ‘risk management plan’ that details what will be done to monitor the safe use of the vaccine in a pandemic.

What are the next steps?

The objective behind a mock-up vaccine is to have a marketing authorisation (licence) in place, which can be changed quickly in the event of a pandemic to include the responsible virus strain, once it has been identified. The mock-up vaccine itself is not expected to be used or stockpiled (stored for use in the future) before the outbreak of a pandemic.

Once a pandemic has started, the company will first include the pandemic flu strain in the vaccine. It will then apply for a variation (a change to the vaccine’s marketing authorisation) by supplying full information to the CHMP on the vaccine including the new pandemic flu strain. Once the variation has been approved and been granted a marketing authorisation by the European Commission, the vaccine will be available for use. This variation will be processed quickly - normally within a few days - as most of the data on the pandemic flu vaccine will already have been reviewed during the assessment of the mock-up vaccine.

When will the pandemic vaccine be available?

Once the flu strain causing a pandemic is known, it takes about 12 weeks to prepare a suitable vaccine, as the viruses need to be grown in live cells, such as hens’ eggs.

After the final vaccine is ready, decisions on who should receive the vaccine, and when they should receive it, will be made by the government in each European Union Member State.

 

 Iar mai jos puteţi descărca documentaţiile oficiale, în lb. română, preluate de pe acelaşi Site, EMEA, a vaccinurilor Celvapan, Daronrix, Focetria şi Pandemix, a vaccinului pre-pandemic Prepandrix, precum şi a celebrului medicament contra gripei porcilor înaripaţi, Tamiflu.

                                               Qui bono