Articol de fond în « Bild amSonntag » din 03.05.2009 

Studiumedical : Zodiile şi corpul nostru.

-140.000 de acte ale pacienţilor evaluate înconformitate cu zodiile astronomice;

-între stele şi boli există evidente legături

-cine cunoaşte pericolele proprii zodii, se poate feride ele. 

   Există multe cauze care ne pot producestarea de boală. Constituţia corporală, mediul înconjurător, stilul deviaţă..... dar apare evident şi faptul că un anumit rol îl joacă zodia sub carene-am născut. Cel puţin aşa lasă să se întrevadă din rezultatele unui marestudiu statistic pe care l-au întreprins medicii austrieci asupra unui numărimpresionant de 140.000 de pacienţi. Ce ştiu stelele despre sănătatea (şisexualitatea) noastră? Acest studiu a fost condus de către Directorul Autorităţii vienezepentru medicină preventivă, internistul şi epidemiologul Dr Christian Temml. 

   Surprizaa venit pe la miezul nopţii, în timpul lucrului la computer. Internistul Dr.Christian Temml (52) lucra la actele unor pacienţi împreună cu un student de laStatistică. Astfel de activităţi aparţin unui epidemiolog cum este Dr. Temml,care trebuie să filtreze factorii de risc care duc la apariţia afecţiunilorcronice. În acea seară în aceeaşi încăpere mai exista şi un televizor la caretocmai era transmis un documentar despre astrologie. Cei doi au început prin ase amuza pe seama acelui documentar şi au sfârşit prin a asculta cu atenţieceea ce se spunea în acea emisiune. Şi astfel Dr.Temml s-a hotărît împreună custudentul său să cerceteze miile de acte ale pacienţilor pe cqare le aveau înbanca de date conform conceptelor astorlogice, conform zodiilor în care aceştipacienţi erau născuţi.

   Dejade la primele calcule statistice efectuate cu valori generale, cum ar figreutatea şi înălţimea (Indexul BMI) s-a putut constata că “zodiile sedeosebeau într-adevăr între ele”.

   În lunile şianii următori toată gluma de la început s-a transformat într-o cercetareserioasă., care a avut ca rezultat şi apariţia unei cărţi scrise de Dr. Temml.Particularitatea acestei cărţi constă tocmai în cantitatea extrem de mare decazuri (pacienţi) care au fost luate în calcul. 140.000 de persoane! Ocantitate de date uriaşă în baza căreia au fost evaluate statistic tendinţeleşi afecţiunile persoanelor în funcţie de cele 12 zodii. Îtotal au fostcercetate dosarele medicale a 75.000 de femei şi 65.000 de bărbaţi, punându-seastfel diferenţia nu numai între cele 12 zodii dar şi între femei şi bărbaţi încadrul aceleiaşi zodii. De asemenea datele au fost grupate în trei secţiuniprincipale ca şi vârstă: tinereţe (între 20-40 de ani), mijlocul vieţii (40-60şi bătrâneţe (peste 60).

   Astfel s-aputut constata de exemplu că anumite afecţiuni afectează numai femeile dintr-oanumită zodie, în timp ce bărbaţii nativi în aceeaşi zodie nu sunt afectaţi:

-bărbaţii din Berbec au plămânii cei mai sensibilidintre toate zodiile;

-femeile din Vărsător au cele mai frecvente probleme cuficatul;

-bărbaţii din Capricorn au cele mai proaste valori decolesterol;

-fiecare al doilea bărbat din Peşti are de 2 ori pesăptămână sex. 

În continuare un interviu luat de un reporter al ziaruluigerman « Bild » Doctorului Temml.

Reporter Bild(pe mai departe RB) : Domnule Doctor Temml, este o astfel decarte „serioasă“ pentru un cercetător în domeniul ştiinţific ?

Dr. ChristianTemml (pe mai departe CT) : În ziua de astăzi, când un doctorspune ceva despre sănătate, oamenilor le intră pe o ureche şi le iese imediatprin prin amândouă. Dacă un star ca Madonna spune ceva, oamenii iauaceasta ca literă de lege. (“Se poate observa aici o anume frustrare a claseimedicale ? Sau poate o neîncredere generală în afirmaţiile acesteicategorii profesionale?”- Comentar traducător). Pe oameni îi intereseazăastrologia, şi pe această care oamenii încep, mai în joacă, mai în serios, săse preocupe de sănătatea lor şi să-şi revizuească stilul de viaţă.

RB : Cumaţi obţinut datele a 140.000 de pacienţi?

CT : Din1990 conduc Direcţia de medicină preventivă din Viena. De-aa lungul anilor amavut deseori ambulanţe sau centre mobile de control al sănătăţii în diferitelocuri din oraş, la care orice persoană în vârstă de peste 19 ani poate ficonsultată gratuit din punct de vedere al sănătăţii.

RB : Ce dateau fost colectate prin aceste acţiuni?

CT : greutateaşi mărimea corporală, grăsimile, obiceiurile de alimentaţie şi de băut,fumatul, activitatea sportivă, valorile de sânge, EKG, funcţiile plămânilor,etc.

RB : Cum aufost prelucrate aceste date ?

CT :Avem programe pentru computer speciale pentru necesităţile epidemiologilor,care pot sintetiza aşa-zisele valori medii precum şi cele extreme. În acest felse pot recunoaşte diferenţe evidente între diferitele zodii.

RB :Să spunem că sunt Capricorn, şi că citind cartea Dvs. aflu că am o inimăsensibilă, predispusă la afecţiuni. Ce trebuie să fac?

CT : Datele cuprinse în cartea mea arată tendinţelestatistice şi nicidecum valorile absolute. Inima Dvs. nu seva înbolnăvi dacă veţi adopta un mod de viaţă sănătos. În această privină suntde acord cu astonomul Johannes Kepler, care sunea că : « zodiile potarăta o tendinţă spre..., dar nu pot constrânge la..... ». 

Cartea Doctorului Christian Temml se numeşte« Gesundheitsfaktor Sternezeichen » (Zodiile ca factor de sănătate)şi este scrisă împreună cu specialista în astrologie Adeline Rumpel. A apărutîn Editura Ueberreuter şi costă 19,95 Euro.

Zodiile şi afecţiunile cronice.

 

Zodia

 

Inima, circulaţie,

plamâni,

 

 

Stomac, Ficat, Bila, Rinichi, Intestine,

 

Tensiune,

Colesterol, Diabet,

 

Alcool,

Fumat,

 

 

Sexualitate

 

Riscuri şi reco-mandari pentru zodia respectivă (ambele sexe)

 

 

 

 

Berbec 

 

femei

Pâna la 40 de ani oarecare probleme cu inima, ulterior însă robust. Plamânii în ordine

Stomacil şi rinichii în ordine. Ficatul este la bătrâneţe în pericol în caz de viaţă dezordonată. Posibil operaţie la vez. biliară. Între 20-60 de ani risc ridicat pentru afecţiuni intestinale.

Hipertensiune toată viaţa, după 60 chiar critic. La bătrâneţe creşte şi colesterolul. Glicemia poate provoca necazuri înte 40-60 ani.

Consum de alcool moderat. La fel şi pentru fu-mat.

Apraţineţi categoriei cel mai active: 41,1%  săptămânal, 32,1% de 2 ori pe săpt., 5,4% chiar mai des.

Marte stăpâneşte în Berbec. Lui i se subordonează capul, de aceea deseori dureri de cap, în caz de efort chiar ameţeli şi febră.  Uşor irascibil şi nervos.Faceţi pauze dese, nu neglijaţi tensiunile interne. Dormiţi cu fereastra deschisă, multă mişcare în are liber.

 

 

 

 

Berbec 

 

bărbaţi

Până la 60 de ani trebuie să aveţi grije de inimă. Dar şi mai critice sunt valorile pentru plămâni. Berbecii au până la 60 de ani cel mai mare risc dintre toate zodiile în privinţa afecţiunilor pulmonare.

Stomac sensibil, dar nu critic. Afecţiuni intestinale foarte rare. Ficatul şi bila lucrează bine, rinichii chiar foarte bine.

În tinereţe şi la bătrâneţe valori mari şi chiar foarte mari de tensi-une. Colesterolul critic între 40-60 de ani. În aceaşi perioadă pericol de diabet.

Tendină de exces la al-cool după 60 de ani. Doar Văr-sătorii beau mai mult la bă-trâneţe. Ca fumători vă aflaţi în mijlocul listei, dar după 60 fumaţi excesiv.

Apreciaţi sexul şi vă place des: 36,3% de 2 ori pe săpt. 34,9% o dată.Conform astrologiei, sunteţi pasionali.

 

 

Vezi mai sus p

 

 

 

Taur 

 

femei

Pe masură ce îmbătrâniţi inima devine mai puternică. Pericol (statistic văzut) există doar în tinereţe. Cu plamânii sunt probleme pâna la 60 de ani (lo-cul doi statistic în privinţa pericolului).

Până la 40 stomac robust, după aceea crează probleme, situându-vă pe primul loc!  Intestinele, ficatul, rinichii şi bila nu crează probleme.

Tensiunea şi colesterolul nu crează probleme deosebite.

Între 40-60 pericol de diabet.

La bătrâneţe pericol de anemie (locul întâi!)

După 40 de ani vă aflaţi pe locul 4 la consumul de alcool, dar după 60 deveniţi mai moderată. La fel şi cu fumatul.

Cât mai des cu putinţă! 30% de 2 ori pe săpt., 16,2% mai mult de 2 ori, 35,2% o dată.

Afecţiuni cronice mai ales ale  glandelor, de metabolism şi gât. Inflamaţii ale amigdalelor dureri de gât, probleme la urechi. Taurul nu iubeşte vizitele la medic (potenţial pericol). Tiroida periodic controlată. Probleme cu eliminarea toxinelor, de aceea pos-turile şi curele de slăbire pot fi o soluţie.

 

 

 

Taur 

 

bărbaţi

Inimă puternică chiar şi la bătrâneţe. Plămânii în general în ordine, dar între 40-60 pot apare probleme

Până la 60 de ani, stomac cu probleme (primul loc statistic). După 60 situaţie mai bună.  Intestine fără probleme. Ficat şi bilă nornal. Până la 60 rinichii sunt în pericol.

Tensiune OK toată viaţa. Colesterolul la bătrâneţe poate fi un pericol. Control periodic al glicemiei, caci pot exista valori extreme.

Pericol între 40-60 la al-cool (locul2)

Fumatul scade o dată cu vârsta.

Clară tendinţă de “foarte des”. (Locul 4). 40,7% o dată pe săpt., 37% de 2 ori, 13% chiar mai mult de 2 ori.

 

 

Vezi mai sus  p
 

 

 

Gemeni 

 

femei

 

După 40 de ani vă aflaţi în fruntea statisticii în privinţa bolilor de inimă.Şi plămânii sunt sensibili dar nu vă situaţi în zona de pericol maxim.

 

Ficatul, fierea şi intestnele în general sănă-toase. După 40 stomacul este în pericol (pe primul loc statistic) iar după 60, rinichii (tot pe primul loc).

 

La început tensiunea ideală, mai târziu creşte însă alarmant (locul 2). Colesterolul poate fi un pericol, iar la bătrâneţe poate apare diabetul.

 

Până la 60 nu sunte pe-ricole. Fumatul scade în intensitate dată cu vârsta.

 

Pe primul loc în categoria “o dată pe săpt.” Cu 44,4%. 36,1% de două ori, 8,4% chiar mai des.

 

Gemenii sunt gu-vernaţi de Mercur. Sunt nervoşi şi uşor « obosiţi ». Răniri ale mâinilor, braţelor şi umerilor. Trataţi răcelile imediat şi nu fumaţi, altfel pericol de inflamaţie pul-monară. Nu mergeţi răcit la servici şi menajaţivă nervii.

 

 

 

Gemeni 

 

bărbaţi

Între 40-60 foarte probabil probleme la inimă, după 60 situaţia se stabilizează. Plămânii profită după urma faptului ca în perioada de mijloc a vieţii nu fumaţi.

La bătrâneţe probleme cu stomacul (locul 1), între 20-60 şi afecţiuni in-testinale (locul 1). Ficatul, rinichii şi bile în zona normala.

După 40 pro-bleme cu tensiunea. La bătrâneţe şi cu colesterolul. Nu este pericol de diabet.

În tinereţe şi la bătrâneţe nu lăsaţi nici un pahar plin şi beţi temeinic. De asemenea fumaţi mult.

Cel mai mult vă place o dată pe săpt. (43 %). Spre deosebire de femeile din Gemeni, nu sunteţi însă amatori de « mai des ». (35,1% de 2 ori pe săpt.)

 

 

Vezi mai sus p

 

 

 

Rac 

 

femei

Riscul cel mai redus de afecţiuni pulmonare. Boli de inimă o dată cu vârsta.

În tinereţe probleme cu stomacul şi intestinele. Rinichii pot provoca chiar toată viaţa probleme.

Între 20-40 aveţi grijă la cu alimentaţia. Tendinţă de diabet (locul 1). Tensiunea şi colesterolul în ordine.

Pe parcursul vieţii beţi dince în ce mai des (locul 1 după 60 de ani). Încercaţi să vă opriţi la timp. Pericol de fumat doar până la 40.

În sex contează pentru Dvs. Calitatea şi nu cantitatea. 65,3% sunt de părere că do dată pe săpt. Este suficient.

Racii stau sub influenţa Lunei, care acţionează asupra lichidelor din corp şi a digestiei. Racii se îmbolnăvesc uşor sau îşi fac foarte multe griji inutile, ceea ce la scade vitalitatea. Menajaţivă stomacul şi nu « dizolvaţi » problemele în acool.

 

 

 

Rac 

 

bărbaţi

Plămânii sunt în ordine.Cu inima însă, după 40 sunteţi în pericol.

Sensibilitate la stomac şi ficat. La bătrâneţe însă se mai îndreaptă lucrurile. Bila funcţionează bine. Rinichii pot produce necazuri la bătrâneţe.

Tensiunea şi colesterolul cu valori ideale. Pericol mediu de diabet.

Exagerţi cu băutul în tinereţe. Dacă nu aveţi grijă s-ar putea să reluaţi acest obicei după 60 de ani.

Peste 90% o dată pe săpt. Fiecare al cincilea rac chiar mai des de 2 ori pe săpt. 

 

 

Vezi mai sus p
 

 

Leu –

 

femei

Rare probleme cu inima. Cu plămânii însă atenţie deose-bită între 40-60 (locul 1 la risc).

La digestie şi metabolism in-testinele crează indeosebi pro-bleme. Stoma-cul este robust.

Tensiunea die-ală. Colestero-lul şi glicemia pot provoca ne-cazuri după 40. Şi tendinţa de diabet creşte.

Prea mult fumat la bă-trâneţe. Al-coolul este un pericol după 60 de ani (locul 3).

Vă descurcaţi cel mai bine fă-ră contact. 38,5% nu au probleme cu in-activitatea în pat. Doar 2,6% practică de 2 ori pe săpt.

Leul stă cu plăcere în centrul atenţiei, ceea ce îl costă multă energie. Nu se plânge şi se vaită rar. Sistemul nervos este mai slab de aceea evitaţi stressul. Viaţa regulată şi ordonată constituie o protecţie bună.

Leu –

 

bărbaţi

Plămânii şi ini-ma fără proble-me.

Stomacul OK. Dar ficatul, fie-rea şi rinichii sunt în pericol mediu.

Între 40-60 a-veţi tensiunea prea mare. Co-lesteroul cu va-lori medii.

Leii fumea-ză în serie. După 60 în-să reduc fu-matul

Spre deosebire de femei, 50.9% o dată pe săpt.

 

 

Vezi mai sus p
 

 

Fecioara –

 

femei

Între 20-40 pro-bleme mari cu plămânii, ulte-rior mai bine. Inima are pro-bleme la bătrâ-neţe.

Cel mai mare risc statistic la stomac. Ficatul şi rinichii cu probleme abea la bătrâneţe.

Între 40-60 ten-siunea în creş-tere. Coleste-rolul şi glicemia pot provoca probleme la bătrâneţe

Pericol de dependenţă la alcool în-tre 20-60. Fumatul exagerat doar în mij-locul vieţii.

Necesitate destul de mare. 35,3% o dată pe săpt., 41,2” de 2 ori, 20,6% se descurcă  şi fără.

Fecioarele sunt prea mult contro-late ce gândire,, vor să aibe totul sub control, de unde pericol de boli psihosomatice. Meditaţia, reflexia asupra sinelui pot ajuta.

 

 

Fecioara –

 

bărbaţi

Plămânii şi inima în regulă. Doar la bătrâ-neţe ceva mai slabă inimă.

Intestinele, fica-tul, bila şirinichii deficitari abea la bătrâneţe. Regim ordonat de viaţă foarte important între 430-60.

Tensiunea, co-lesterolul şi gli-cemia arată o tendinţă comu-nă: după 60 a-par probleme de sănătate

Vă lăsaţi  mai greu de fumat decât alte zodii. După 60 dispare do-rinţa de fumat.

60& au o dată sau mai des pe săpt. Cu mai puţin sex se mulţumesc doar 9,2%

 

 

Vezi mai sus p

 

 

Balanţa –

 

femei

Plămâni fără probleme. Până la 60 risc ridicat de infarct. După aceea scade.

Ficatul şi sto-macul în peri-col. Din cauza acidului uric pe-ricol ridicat de gută.

Tendinţă de hi-pertensiune o dată cu vârsta. La fel pentru colesterol. Du-pă 60 fără peri-col de diabet.

Alături de Săgetător cele mai în-focate fumă-toare. Şi la alcool vă a-flaţi printre primele lo-curi !

Sexul este important. 42,5% de 2 ori pe săpt. 7,5% chiar mai des. Dar 22,5% se simt bine şi fără.

Tendinţă către comoditate, delă-sare în privinţa bo-lilor, prea puţină mişcare. Nevoie de echilibru sufle-tesc. Beţi multă apă.

 

Balanţa –

 

bărbaţi

Plămânii OK. Risc relativ de infarct. Ramâ-neţi activi la bă-trâneţe, pentru sist. sangvin.

Pericol la sto-mac şi intestine la bătrâneţe. În mijlocu vieţii pericol pentru ficat.  Bila şi rinichii în zona normală.

Hipertensiune şi hipercoles-terol chiar din tinereţe. Risc evident de dia-bet.

Fumatul mai activ după 40 de ani. Alcoolul este redus abea după 60.

Pentru 16,1% sexul nu este important. Totuşi 51,6% au nevoie de 2 ori pe săpt.

 

 

Vezi mai sus p

 

 

Scorpion –

 

femei

Rar probleme cu plămânii. Dar la inimă a-parţineţ i cate-goriei celei mai afectate. După 60 pe locul 2 la risc de infarct.

Ficatul, rinichii şi intestinele mai ales în tine-reţe (20-40) sensibili. Sto-macul şi bila cu risc mediu.

Tensiunea creşte pe mă-sura inaintării în vârstă. Coleste-rolul OK. Între 40-60 pericol de diabet.

Rar fumă-toare. Riscul creşte după 40 de ani, la fel şi la al-cool.

Nu sunteţi mari amatoare de sex des. Doar 2,6% au mai des de 2 ori pe săpt. 75% se declară mulţu-mite cu 1-2 ori pr săpt.

Scorpionii nu gân-desc pozitiv prea des. Aici găsim mulţi ipohondrii. În caz de probleme nu băgaţi capul în nisip, ci mergeţi imediat la doctor. Dansaţi cât mai mult, creşte pofta de viaţă. Haine călduroase şi evitaţi umezeala.

Scorpion –

 

bărbaţi

Plămânii OK.  Şi inima chiar la bătrâneţe în ordine.

Organul proble-mă este bila (după 40 pe lo-cul 2 ca risc). Ficatul poate deveni o pro-blemă la bătrâneţe.

Principalul pericol: glice-mia după 40.

Între 20-40 mari fumă-tori. Cu al-coolul sun-teţi mai pon-deraţi.

O dată pe săpt. Este preferinţa generală (39%) sau de 2 ori (35,6%) Fără sex însă nu vă descurcaţi prea bine (6,8%)

 

 

Vezi mai sus p

 

 

Săgetător –

 

femei

Plămâni buni. Şi inima la fel,

Între 40-60 reduceţi stres-sul, căci stoma-cul poate face probleme. În rest OK.

Locul 1 la hi-pertensiune şi diabet.  (între 40-60). Coles-terolul în ordine

Pericol de dependenţă pentru fu-

mat. Alcool-

ul după 60.

65,5% se descurcă bine cu doar o dată pe săpt. Sau chiar mai puţin.

Sagetătorii sunt foarte vitali. Exage

rează des cu sportul, de unde perico de acci-

dente, caci arti-

culaţiile sunt slabe la această zodie. Multă mişcare în aer liber  reduce riscul de accidente prin sport.

  

Săgetător –

 

femei

Plămâni buni. Şi inima la fel,

Între 40-60 reduceţi stres-sul, căci stoma-cul poate face probleme. În rest OK.

Locul 1 la hi-pertensiune şi diabet.  (între 40-60). Coles-terolul în ordine

Pericol de dependenţă pentru fu-

mat. Alcool-

ul după 60.

65,5% se descurcă bine cu doar o dată pe săpt. Sau chiar mai puţin.

Sagetătorii sunt foarte vitali. Exage

rează des cu sportul, de unde perico de acci-

dente, caci arti-

culaţiile sunt slabe la această zodie. Multă mişcare în aer liber  reduce riscul de accidente prin sport.

 
 

 

Săgetător –

 

bărbaţi

Plămânii în pericol (locul2-4). Inima însă OK.

Probleme cu intestinele după 60 (locul 1) şi stomacul (locul 3). Restul OK

Până la 40 pericol de diabet. Cele-

lalte valori în ordine.

La alcool mai degrabă reţinuţi. Peri

col pentru fu

mat după 40.

Mai degrabă mai rar decât prea des. A-

Proape al doilea poate sta fără sex. Totuşi 41,3% de 2 ori pe săpt.

 

 

Vezi mai sus p

 

 

 

Capricorn –

 

femei

Plămânii devin o problemă o dată cu vârsta. De aceea ră-mâneţi active. Inima este OK.

Stomacul, intestinele şi fi-catul robuste. Rinichii sunt sensibili între 40-60.

Locul 1 la hi-pertensiune toată viaţa! Şi colesterolul este o proble-mă. Pericol de diabet.

În tinereţe deseori ex-cese cu fu-matul şi al-coolul. Dar după 40 de-veniţi foarte reţinute.

Aparţineţi categoriei celei mai active. 87,3% cel puţin o dată pe săpt.

Capricornul este tradiţionalist şi conservator. De aceea şi bolile sunt mai “consecvente şi de durată”. Ten-diţă spre boli psi-hosomatice. Totuşi sunt rezistenţi şi în general ating o vârstă înaintată. Evitaţi “iritaţiile”, nu vă asumaţi prea multe responsa-bilităţi. Gimnastică respiratorie cu fe-reastra deschisă

 

 

Capricorn –

 

bărbaţi

Plămânii şi inima nu sunt un punct tare. După 60 de ani printre primele trei locuri de risc.

Digestia şi fica-tul în top. Rini-chii cu ceva probleme după 40.

Tensiunea şi colesterolul la fel de deficitare ca şi la femeile Capricor. Cele mai mari valori ale colestero-lului  (locul 1) dintre toate zodiile.

Între 20-40 locul 1 la golit pahare. Ulterior se reduce con-sumul de alcool, nar nu aşa de radical ca la femei.

În general pre-feraţi de 2 ori pe săpt., mai exact 52,8% Mai des de atât doresc 13,9%

 

 

Vezi mai sus p

 

 

Vărsător –

 

femei

Atenţie la plă-mâni. În tine-reţe locul 4 du-pă 60 chiar lo-cul 2. Şi la ini-mă risc mediu.

Ficatul, bila şi rinichii sunt ca-tegorii de risc. Stomacul şi intestinele OK.

După 40 ten-dinţă de hiper-tensiune şi co-lesterol mărit. Riscul de dia-bet creşte o da-tă cu vârsta.

Cu cât mai în vârstă, cu atât mai ma-re pericolul la excese cu fumatul şi alcoolul. U-nul dintre primele lo-curi ca risc.

Sexul nu joacă un rol domin-ant. 42,5% sunt mulşţumite cu o dată pe săpt. Iar 30% nu au chiar deloc.

Vărsătorul este gu-vernat de Uranus. Dimineaţa se ur-neşte greu. În caz de boală are nevo-ie de societate. Nu neglijaţi somnul, ajută. De aseme-nea sport şi pauze în stress.

Vărsător –

 

bărbaţi

Plămânii şi ini-ma între 40-60 des afectate. La bătrâneţe devin însă mai stabile aceste organe.

Deseori afec-ţiuni intestina-le.Stomacul şi ficatul pot face probleme doar în tinereţe. Bila şi rinichii OK.

Între 40-60 a-tenţie mare la colesterol (locul 1).Şi tensiunea devine o pro-blemă. Sportul şi technicile de destindere pot ajuta.

Alcoolul atrage mai tare decât fumatul, mai ales până la 60. Limitaţi-vă la un pa-har pe zi.

Mai activi decît majoritatea al-tor zodii. 30% o dată pe săpt., 46% de 2 ori, 10% chiar mai des.

 

 

Vezi mai sus p

 

 

Peşti –

 

femei

Ceva probleme cu plămânii doar până la 40 de ani. Inima poate face probleme după 60.

După 40 dese-ori probleme in-testinale (locul 1).Ficat şi bila sensibile, după 60 apar proble-me la stomac.

Valorile de sân-ge în regulă. Pericol mic pentru diabet.

Fumatul mai ales după 60. Tendinţă spre alcool mai ales în-tre 40-60.

Zodie contra-dictorie! 33% se descurcă fără sex. 50%au însă ne-voie cel puţin o dată pe săpt.

Aici guvernează Neptun. Astfel se justifică dendinţa către visare. Tipic pentru peşti sunt alergiile şi repri-marea sentimen-telor şi a temerilor. Discuţiile deschise şi pozitive ajută mult.  Nevoie de multă mişcare, cel mai bine înot (în a-pă). Picioarele me-reu ţinute la cald.
 

 

Peşti –

 

bărbaţi

În tinereţe top-fit. Dar după 40 probleme serioase cu plămânii şi inima.

Ficatul şi intes-tinele fac pro-bleme după 60. După 40 ten-dinţă de piatră la bilă. Rinichii OK.

Valorile de sân-ge în regulă. Diabet mai de-grabă nu.

Cam acelaşi oprofil de risc ca şi la femeile din Peşti. Fu-matul la bă-trâneţe şi alcoolul în-tre 40-60 sunt un pe-ricol.

Nu se împacă cu lipsa de con-tact fizic. 46,2% de 2 ori pe săpt. 20% chiar şi mai des.

 

 

Vezi mai sus